Pages

Wednesday, June 17

Tesla Motors

Groene Mobiliteit

We verplaatsen ons graag van A naar B. Op weg naar het werk, familie of een mooi vakantieland. Natuurlijk kunnen we best onze fiets pakken, maar met de auto of vliegtuig naar Frankrijk is toch wat aangenamer.

Vanuit het milieuoogpunt en het feit dat de fossiele brandstoffen aardig beginnen op te raken is het belangrijk dat onze mobiliteit zuiniger en schoner gaat worden.

Vooral op het gebied van auto’s moet en gaat er veel veranderen.

Tesla Motors

Tesla Motors is een tamelijk nieuw en pionierend bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen en produceren van elektrische en 100% ‘groene’ auto’s. Het Amerikaanse bedrijf is in 2003 opgericht door ingenieurs Marc Eberhard en Marc Tarpenning. Één van de hoofdinvesteerders is Elon Musk, de grondlegger van PayPal.



Tesla is begonnen met de ontwikkeling van de Roadster. Een sportieve auto die maar liefst in iets minder dan vier seconden van 0 naar 100 knalt en dit zonder benzine of diesel. Het gaat hier namelijk om een auto die elektrisch wordt opgeladen en daarna een afstand van 356km kan rijden. Doordat de Roadster elektrisch wordt voortgedreven is er ook een snelle koppel bij het wegrijden, kan het een (gelimiteerde) topsnelheid halen van 201km p/h en maakt de auto geen geluid meer. In de auto is een elektrische motor geplaatst met een batterij die bijvoorbeeld thuis of op het werk in 3,5 uur opgeladen kan worden met een high power connector van Tesla.

Door de ontwikkeling van de Roadster heeft Tesla Motors bewezen dat duurzaam rijden niet saai of minder aantrekkelijk hoeft te zijn. De doelstelling van de ontwikkelaars is het maken van innovatieve, mooie en comfortabele auto’s die uitgerust zijn met een elektrische motor. Dit is ook terug te zien aan het strakke design en het mooie interieur van de Roadster. Tevens is hij uitgerust met alle laatste snufjes en opties.


Sinds het moment dat de concept Roadster was ontwikkeld liepen de bestellingen over bij Tesla Motors. Onder andere Arnold Schwarzenegger en George Clooney zullen de eerste gelukkigen zijn die mogen rondrijden in deze innovatieve en groene auto.

Volgende keer meer over de Tesla Sedan en de laatste nieuwtjes.

Bron:

(De afbeeldingen zijn eigendom van Tesla Motors)

0 reacties:

Post a Comment