Pages

Thursday, June 18

Enviu

Organisaties

Van idee naar project.

Enviu is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor ontwikkeling van duurzame en maatschappelijk verantwoorde projecten. De organisatie bestaat uit een internationaal netwerk van jongeren tussen de 20 en 35 jaar die vrijwillig hun kennis en ervaring toepassen in diverse projecten.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en de medewerkers van Enviu zijn continu op zoek naar het ultieme ‘WOW!’ idee. Dit zijn duurzame en maatschappelijke ideeën die door kunnen gaan als business case, meetbaar zijn en een leerzame en leuke uitdaging bieden voor de jongeren die eraan gaan werken.



Twee voorbeeld projecten zijn de Hybride TukTuk en de Sustainable Dance Club.

Hybride TukTuk

Bij het TukTuk project zijn verschillende studenten van zeven Universiteiten uit Nederland en India bezig om de huidige Indiase Riksja’s om te bouwen in een milieuvriendelijker transportmiddel. Het idee is om een upgrade kit te ontwikkelen waardoor de Riksja’s voortaan hybride worden aangedreven. Uiteindelijk moet een implementatie van deze upgrade kits gaan zorgen voor 40%-60% minder uitstoot en lagere energiekosten voor de bestuurder van een Riksja.


Sustainable Danceclub

Enviu is medeoprichter van de Sustainable Danceclub. Doormiddel van een duurzame club te ontwikkelen wil Enviu laten zien dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn en dat men bepaalde activiteiten niet hoeft in te leveren voor een beter milieu. Ook willen zij dit hele concept verder laten groeien bij andere clubs over de hele wereld. Het unieke van de Sustainable Danceclub is dat er genoeg elektriciteit wordt opgewekt wanneer er gedanst wordt op de bewegende dansvloer.




Bron: http://www.enviu.org/

(De afbeeldingen zijn eigendom van Enviu)

0 reacties:

Post a Comment